قیمت پارکینگ های مکانیزه برحسب پالت یا هر جای پارک عنوان می شود.
برای مثال پارکینگ مکانیزه روتاری مدل سواری با هر جای پارک 65 میلیون تومان قابل تهیه است.
و پارکینگ مکانیزه روتاری شاسی بلند نیز دارای قیمت هر پالت 72 میلیون تومان می باشد.
این یعنی قیمت یک دستگاه پارکینگ روتاری شاسی بلند با ظرفیت 10 خودرو معادل 720 میلیون تومان خواهد بود.
یک دستگاه پارکینگ روتاری کلا یک انشعاب سه فاز با کنتور 32 آمپر شهری نیاز دارد. که با این میزان کم برق ورودی فقط یک موتور 11 کیلو وات را به گردش درخواهد آورد.
البته قابل توجه پلاس پارکینگی های عزیز که همین میزان کم هم دائم در گردش نمی باشد.
بیاید فرض را بر این بگذاریم که این پارکینگ را برای یک جایگاه یا پارکینگ عمومی نصب کنیم. و بخواهیم مصرف برق آن را محاسبه کنیم.
می توان گفت اگر هر 10 دقیقه یک خودرو وارد پارکینگ یا از آن خارج شود که این عدد برای پارکینگ عمومی هم بسیار عدد بزرگی است.
و 10 ساعت مداوم این پارکینگ مشغول فعالیت باشد. در صورتی که هر بار خودور جدید که فرا خوانی می شود در بالاترین نقطه باشد. (یعنی تمام تعاریف و شرایط در بدترین حالت در نظر گرفته شده است). حال اثبات می کنیم که مصرف برق یک پارکینگ مکانیزه چقدر خواهد بود.
هر بار که پارکینگ یک دور کامل بزند 2 دقیقه روشن است دور کامل یعنی اینکه پارکینگ شماره 1 در پایین باشد و شما دوباره پارکینگ شمار ه 1 را درخواست کنید.
(و به صورت دستی این کار را انجام دهید چون در حالت اتوماتیک شما وقتی یک پارکینگ را فراخوانی می کنید این پارکینگ با سیستم کنترل پیشرفته و هوش مصنوعی صنعتی که برای آن در نظر گرفته شده است از نزدیک ترین مسیر خود را به پایین می رساند.
در نتیجه هم زمان کمتری معطلی دارد و هم برق کمتری مصرف خواهد کرد. حال به فرض که شما هر بار که یک خودرو فراخوانی کنید آن خودرو در بالاترین نقطه باشد در این صورت با توجه به اینکه دور کامل نیست و دور نصفه خواهد شد، پس در هر بار فراخوانی پارکینگ، کلا موتور پارکینگ 1 دقیقه برق مصرف خواهد کرد.
پس در هر ساعت که 6 بار روشن شود در مجموع 6 دقیقه در ساعت موتور برق مصرف خواهد کرد. اگر هر دستگاه پارکینگ روزی 10 ساعت کار کند، در مجوع 60 دقیقه روشن خواهد بود.
که با توجه به حجم مصرفی برق موتور 11 کیلو وات در هر روز برقی که در یک ماه مصرف می شود، جمعا 330 کیلو وات ساعت برق برای 12 جای پارک مصرف خواهد شد. (در بد ترین حالت)
حال بسته به اینکه انشعاب برق شما از مدل مسکونی، تجاری یا صنعتی باشد. میزان قیمت نیز متفاوت خواهد بود به فرض که این پارکینگ عمومی باشد و برق آن تجاری (که معمولا خدماتی) محسوب شود.
هر کیلو وات ساعت آن در محدود مصرف 300-400 کیلو وات ساعت مبلغ6700 ریال می باشد که در این صورت یک پارکینگ کمتر از 230 هزار تومان برق مصرفی در ماه دارد.
و البته پارکینگ عمومی که با این حجم ورودی کار کند درآمدی معدل 4,900,000 تومان در ماه خواهد داشت.
فقط یک دستگاه که روزی 10 ساعت کارکند، حال این مبلغ هزینه برق را در برابر این حجم درآمد مقایسه کنید اصلا عدد بزرگی به نظر نمی رسد.
البته نکته بسیار مهم این است که تعرفه شما را از چه مدلی برآورد کنند. این مبلغی که با آن ها محاسبه کردیم در بدترین حالات و شرایط است یعنی بیشترین کارکرد با برق تجاری.
اگر شما مشترک مسکونی باشید و همین حجم مصرف داشته باشید قیمت کمتر از 70 هزار تومان در ماه خواهد بود. که این هم بر همه مصرف کنندگان تقسیم خواهد شد. خواهید دید که اصلا عدد و رقم نا متعارفی نخواهد داشت.
میزان هزینه تعمیر و نگهداری پارکینگ های مکانیزه زیاد عدد قابل توجهی نیست و مخصوصا در کاربردهای مسکونی تقریبا نزدیک هزینه تعمیر و نگهداری یک آسانسور در ماه هزینه تعمیر و نگهداری دارد.
و اغلب قطعات مصرفی آن برحسب میزان استفاده از هر 3 تا 6 ماه یک بار در تعویض خواهند شد. که این روند شاید 1 میلیون تومان در هر دوره تعویض 3 تا 6 ماه هزینه اعمال کند.
البته پارکینگ های مکانیزه روتاری پلاس پارکینگ در دو سال اول نصب به صورت کامل تحت پوشش گارانتی شرکت می باشد و هیچگونه هزینه تعمیر و نگهداری برای اهالی نیز به همراه نخواهد داشت.